ANP17 jan '13 07:28Aangepast op 17 jan '13 09:16

'Sandy komt niet terug voor Ahold'

AMSTERDAM (AFN) - Ahold zag de omzet in de Verenigde Staten met 4,3 procent stijgen, volgens het bedrijf onder meer door de manier waarop werd gereageerd op superstorm Sandy. Analist Richard Withagen vanSNS Securities wijst er op dat dit een eenmalig positief effect is voor het concern. ,,Dat komt niet terug, maar onduidelijk is hoe groot de impact is.''

De omzetcijfers die het concern donderdag presenteerde, zijn volgens de analist ,,redelijk in lijn''. Hij constateerde dat in Nederland met name Etos het zwak deed. Positief is dat Albert Heijn marktaandeel bleef winnen.

Analisten van Rabo, die een buy-advies op het aandeel hanteren met een koersdoel van 12,50 euro, spreken van beter dan verwachte resultaten. Zij wijzen er daarbij op dat er zoals gebruikelijk geen indicaties over de marges in het vierde kwartaal werden afgegeven.

SNS Securities hanteert een 'hold'-advies op het aandeel Ahold en een koersdoel van 10 euro. Ahold noteerde donderdag omstreeks 09.05 uur 0,6 procent lager 10,44 euro.

Gerelateerde artikelen