ANP5 apr '13 19:17Aangepast op 5 apr '13 19:56

Topman TMG treedt terug

AMSTERDAM (AFN) - Herman van Campenhout is per direct afgetreden als topman van Telegraaf Media Groep (TMG). Dat werd vrijdag bekendgemaakt. Het vertrek volgt na een verschil van inzicht over het te voeren beleid.

Een woordvoerder van TMG wilde desgevraagd geen verdere details geven over het verschil van inzicht. Hij gaf aan dat het concern op zoek zal gaan naar een nieuwe topman. Cees van Steijn neemt tijdelijk de functie van Van Campenhout over. Hij werkt bij BoerCroon Management en is sinds 1999 gevestigd als zelfstandig interim-manager.

Van Campenhout was sinds februari 2011 bestuursvoorzitter van TMG. In 2010 vertrok hij al na 4 maanden als bestuursvoorzitter van uitzender USG People. Daarvoor was hij lange tijd in dienst van uitgever ReedElsevier.

Grote problemen

De voorzitter van de raad van commissarissen, Michiel Boersma, is vrijdag benoemd tot gedelegeerd commissaris tot het moment dat een opvolger wordt benoemd. Hij zal daarbij in het bijzonder belast zijn met het toezicht op de raad van bestuur. De raad van commissarissen benadrukt dat met de wijzigingen in de aansturing ,,de benodigde continuïteit en stabiliteit is gewaarborgd''.

TMG bracht begin maart de jaarcijfers over 2012 naar buiten. Daaruit viel op te maken dat de slechte advertentiemarkt en de teloorgang van socialenetwerksite Hyves de onderneming met grote problemen blijven opzadelen. Het mediabedrijf leed over het afgelopen jaar een verlies van ruim 15 miljoen euro, en gaf aan voorlopig weinig ruimte te zien voor verbetering.

Troebel

Het verlies werd met name veroorzaakt doordat een groot deel van de waarde van Hyves uit de boeken moest worden geschrapt. De ooit razend populaire socialenetwerksite is de afgelopen jaren overvleugeld door Facebook en heeft moeite om nieuwe markten aan te boren. In een toelichting op de cijfers sprak Van Campenhout destijds van ,,heel bijzondere'' omstandigheden. ,,De vooruitzichten zijn bijzonder troebel, daarom hebben we onze plannen aangepast en hebben we maatregelen genomen die de solide toekomst van ons bedrijf moeten verzekeren.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen