ANP6 mrt '13 19:25

'OM doet geen onderzoek naar Imtech-dochter'

AMSTERDAM (AFN) - Het Openbaar Ministerie ziet af van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude met de jaarrekening van Ventilex, een dochter van technisch dienstverlener Imtech. Dat meldde het Financieele Dagblad (FD) woensdag op grond van een brief van het OM waar de krant de hand op heeft weten te leggen.

Het OM ziet onvoldoende aanwijzingen dat strafbare feiten zijn gepleegd, zo schrijft de officier van justitie volgens het FD aan de advocaat die aangifte heeft gedaan. De advocaat legt zich niet bij het besluit neer en heeft een klaagschrift ingediend bij het gerechtshof, schrijft de krant verder.

De jaarrekening van Ventilex over 2009 speelt een centrale rol in een conflict tussen Imtech en een voormalig directeur van Ventilex die in 2009 werd ontslagen. Die meent nog een winstuitkering over dat jaar tegoed te hebben, maar uit de jaarrekeing blijkt dat het bedrijf verlies leed. Het gerechtshof in Leeuwarden oordeelde in december dat het document inderdaad vals zou zijn, maar Imtech bleef dat ontkennen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen