ANP4 jan '13 12:10Aangepast op 4 jan '13 14:58

Politie zet fors in op schietincident West

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Rond de 70 tot 80 agenten houden zich momenteel bezig met het onderzoek naar de wildwestschietpartij in Amsterdam West van afgelopen zaterdag. Vrijdag vindt in de wijk Geuzenveld een grote zoekactie plaats naar sporen van de daders die wisten te ontkomen.

Het incident kostte aan twee mannen het leven. Volgens een woordvoerster van de politie wordt ,,breed gezocht'' in het gebied waarvan bekend is dat de schutters hier op hun vlucht hebben gereden. In dezelfde buurt werd de vluchtauto teruggevonden.

De zegsvrouw kon niet zeggen waarnaar precies wordt gezocht. Volgens politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg is vrijdag eveneens een peloton van de mobiele eenheid ingezet. Hij zei samen met justitie alles op alles te zetten om de zaak op te lossen. ,,Het onderzoek is bijzonder vanwege het enorme vuurwapengeweld dat is gebruikt. Ook tegen collega's. Zij hebben de dood in de ogen gekeken.'' Hij doelde daarmee op twee motoragenten die eveneens werden beschoten. Ze bleven ongedeerd.

Zwarte Range Rover

Bij de schietpartij werden de inzittenden van een zwarte Range Rover vanuit een gestolen zilverkleurige Audi met automatische wapens onder vuur genomen. Een 21-jarige Amsterdammer overleed direct. Zijn 28-jarige passagier werd zwaargewond gevonden in de Van Bossestraat. Hij stierf later in het ziekenhuis.

De twee waren bekenden van de politie. Volgens getuigen zaten in de Range Rover, met Frans kenteken, naast de slachtoffers vermoedelijk nog een of meer personen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen