ANP2 jan '13 19:49

Duitse media in ban van scheiding droompaar

EPA
EPA

HAMBURG (ANP) - Ze golden als het droompaar in Duitsland, af en toe liefkozend 'Rafa und Sylvie' genoemd. Duitse media waren woensdag in de ban van Rafael en Sylvie van der Vaart, die hun scheiding bevestigden.

,,Wat brak hun liefde?'', kopte de Duitse boulevardkrant Bild woensdag op zijn website. De krant was de eerste die berichtte over de breuk tussen het paar.

,,Wat is de waarde van een huwelijk? En wat is een glamourhuwelijk waard?'', vroeg de Duitse krant Der Spiegel zich samen met een Duitse hoogleraar af. De Van der Vaarts waren volgens de krant meer dan een paar, ze waren een merk. ,,Rafael en Sylvie van der Vaart hebben hun huwelijk gevierd in de media, ze traden op als de Duitstalige Beckhams'', verwijzend naar het Britse glamourpaar David en Victoria Beckham.

Weemoed

Sinds zijn terugkeer naar voetbalclub Hamburg SV werden 11.000 nummer 23-voetbalshirtjes verkocht in de winkels van de Bundesliga. Als je de 12.000 shirts meetelt die in zijn eerste periode bij HSV tussen 2005 en 2008 over de toonbank gingen, dan is het shirt van Van der Vaart het meest verkocht in de geschiedenis van HSV.

Die Welt blikte met weemoed terug op het tienjarige huwelijk van de voetballer en de RTL-presentatrice. ,,Rafa en Sylvie. De jongen van het kamp en het model. Ze hebben hun relatie soms zo openlijk gevierd, dat men zich de hele tijd afvroeg: hoe doen ze dat?''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen