ANP2 jul '13 15:56Aangepast op 2 jul '13 16:39

AEX schommelt in wispelturige markt

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs schommelde dinsdag rond de slotstand van de voorgaande dag.

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs schommelde dinsdag rond de slotstand van de voorgaande dag. Andere belangrijke Europese beurzen gingen omlaag. Beleggers namen gas terug na de winsten van een dag eerder en besloten te wachten op belangrijke gebeurtenissen later deze week.

De AEX-index in Amsterdam noteerde een uur voor het slot vlak op 347,39 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 529,43 punten. De FTSE-index in Londen leverde 0,2 procent in. De beurzen in Parijs en Frankfurt deden het slechter met minnen van respectievelijk 0,8 en 0,9 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex een uur na opening van de markt 0,3 procent in de plus.

,,Het is een beetje een wispelturige markt. Er wordt vooral gewacht op het banenrapport uit de VS eind deze week. Tot dan zal er waarschijnlijk weinig gebeuren aangezien Wall Street morgen maar een halve dag open is en donderdag de hele dag gesloten zal blijven. De ECB komt donderdag nog met het rentebesluit, maar daar wordt weinig van verwacht. Voor de rest is het uitkijken naar de kwartaalcijfers die vanaf volgende week naar buiten komen'', zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

PostNL

In Frankfurt en Zürich stonden de herverzekeraars onder druk na adviesverlagingen door JPMorgan Cazenove. De Duitse herverzekeraars Hannover Re en MunichRe verloren 4,4 en 3 procent, terwijl het Zwitserse Swiss Re ruim 2 procent inleverde. Het Duitse nutsbedrijf RWE had te kampen met een adviesverlaging doorMorgan Stanley en verloor 4 procent.

Sterkste stijger in de AEX was PostNL met een winst van 4,5 procent. Volgens Versteeg blijft het aandeel profiteren van speculatie op herstel bij het postbedrijf.AkzoNobel stond onderaan de Amsterdamse hoofdgraadmeter met een min van 1,4 procent.

USG People

Imtech klom 0,6 procent. De technisch dienstverlener wil Felix Colsman benoemen tot directeur van de activiteiten in Duitsland en Oost-Europa. Hij moet per 1 oktober of indien mogelijk eerder een plaats in de raad van bestuur krijgen. Imtech moest honderden miljoenen euro's afschrijven in Duitsland en Polen vanwege fraude en gesjoemel.

In de MidKap was uitzender USG People de grootste stijger met een winst van bijna 4 procent. Biotechnologiebedrijf Pharming stond onderaan met een verlies van 3 procent.

Heijmans

Heijmans kreeg er 2,5 procent bij. Het bouwconcern gaat de voormalige ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in Den Haag verbouwen. De eerste fase van de gebiedsontwikkeling heeft een contractwaarde van circa 65 miljoen euro. De bouw begint medio 2014.

De euro was 1,3025 dollar waard, tegen 1,3060 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 99,02 dollar per vat. Brentolie werd 0,7 procent duurder, op 103,73 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen