ANP30 jan '13 20:57

PEC Zwolle schakelt 'cupfighter' Heracles uit

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle is dit seizoen de stuntploeg in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Art Langeler bereikte woensdagavond door een 3-2 zege op Heracles Almelo de halve finales. De Zwollenaren zijn deze bekerronde net zo goed bezig als 36 jaar geleden. In 1977 stond PEC ook in de halve finale en reikte het zelfs tot de finale.

PEC Zwolle trof in Heracles de bekerfinalist van vorig jaar. De club uit Almelo ontpopte zich in dat seizoen als een echte 'cupfighter'. PSV was uiteindelijk in de finale met 3-0 te sterk. Maar de bedoelingen van de Tukkers waren vanaf het beginsignaal in het IJsseldelta Stadion duidelijk. Al na 8 minuten lag de bal in het net achter Zwolle-doelman Diederik Boer. Marko Vejinovic rondde een snelle aanval van Heracles kundig af.

De thuisploeg kroop na een goed kwartier uit zijn schulp en bij de eerste de beste aanval stond Fred Benson oog in oog met Remko Pasveer. De keeper van Heracles stopte de inzet, maar door slecht uitverdedigen kreeg Arne Slot de bal voor de voeten en hij schoot feilloos in de linkerhoek.

Levendig duel

Het levendige duel golfde op en neer, waarbij PEC wat meer druk zette. Toch was de eerstvolgende grote kans voor Ninos Gouriye, maar de aanvaller werkte de bal hoog over het doel heen. Op slag van rust sloeg Zwolle toe. De bal van rechts kwam voor de voeten van Benson. Het leek alsof verdediger Bart Schenkeveld nog net iets tegen de bal gleed en in eigen doel schoot, maar Benson kreeg de treffer toch op zijn naam.

Na rust bleef Zwolle de bovenliggende ploeg. Dat leidde na een goed kwartier tot de 3-1. De voorzet van links van de voet van Giovanni Gravenbeek stichtte gevaar en onrust in de Almelose defensie; Jesper Drost profiteerde met een rake droge knal.

PEC mocht maar kort genieten van de comfortabele voorsprong, want 5 minuten later bracht Everton de spanning terug. De Braziliaan verzilverde eindelijk een van zijn vele kansen. Heracles probeerde in het resterende half uurtje van alles om de gelijkmaker te scoren, kreeg ook mogelijkheden, maar Zwolle hield eigenlijk vrij gemakkelijk stand. Mede dankzij de uitblinkende doelman Boer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen