ANP7 aug '13 09:22Aangepast op 7 aug '13 09:49

'Zwak halfjaar Delta Lloyd'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De halfjaarcijfers van Delta Lloyd zijn zwakker dan verwacht.

AMSTERDAM (AFN) - De halfjaarcijfers van Delta Lloyd zijn zwakker dan verwacht. Dat constateert SNS Securities woensdag in een rapport.

Het effectenhuis wijst er op dat Delta Lloyd moeite heeft met het realiseren van groei bij zowel levens- als schadeverzekeringen, door de lastige macro-economische omstandigheden. Kostenbesparingsprogramma's zijn volgens de analisten voor de korte termijn de meest relevante middelen om de winstgevendheid te vergroten.

Het operationeel resultaat van Delta Lloyd kwam uit op 209 miljoen euro, waar de consensus volgens de analisten van SNS lag op 218 miljoen euro.

Solvabiliteitsratio

ING wijst in een reactie op de IGD-solvabiliteitsratio die onder de verwachting uitkwam. Daarbij komt volgens de bank ook de onzekerheid of er een alternatieve curve gebruikt mag worden van De Nederlandsche Bank (DNB), vanwege de downgrade van Frankrijk. Die afwaardering had eind juli een flink effect op de solvabiliteitsratio. Een beslissing van de toezichthouder komt naar verwachting binnen enkele weken.

SNS hanteert een accumulate-advies op het aandeel Delta Lloyd, waar ING een buy-advies heeft. Delta Lloyd noteerde woensdag omstreeks 9.40 uur 6,2 procent lager op 15,13 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen