ANP16 jan '13 07:22

Nikkei eindigt fors lager

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs woensdag fors lager gesloten. Beleggers grepen een stijging van de Japanse yen aan om winst te nemen na de sterke opmars van de afgelopen dagen. De Nikkei eindigde 2,6 procent lager op 10.600,44 punten. Dat is de grootste koersdaling in 8 maanden tijd. De Japanse sloot dinsdag nog op het hoogste niveau sinds april 2010.

Vooral de sterk gestegen Japanse exportbedrijven werden van de hand gedaan. Bedrijven als automaker Toyota en technologiebedrijf Canon verloren daardoor 2,6 en 4,1 procent. All Nippon Airways (ANA) zakte 1,6 procent. De Japanse luchtvaartmaatschappij houdt haar vloot van Boeing 787 toestellen voorlopig aan de grond. ANA besloot alle toestellen te laten inspecteren nadat een van de Dreamliners woensdag een noodlanding moest maken in het westen van Japan.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten gingen woensdag ook overwegend omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,6 procent lager in de middaghandel en de Kospi in Seoul verloor 0,3 procent. De All Ordinaries in Sydney steeg daarentegen 0,5 procent dankzij koerswinsten onder de banken en defensieve aandelen.

Gerelateerde artikelen