ANP29 mei '13 15:00

'Lagere opening Wall Street’

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag waarschijnlijk lager. De stemming wordt gedrukt door een verlaging van de wereldwijde groeiverwachting door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Ook waarschuwde de OESO dat een afbouw van de stimuleringsprogramma’s de stabiliteit op de obligatiemarkten in gevaar kan brengen.

Beleggers vragen zich daarnaast af wat de sterke Amerikaanse macrocijfers, die dinsdag naar buiten werden gebracht, betekenen voor het stimuleringsbeleid van de Amerikaanse centrale bank. De Federal Reserve liet vorige week weten de steunmaatregelen te zullen afbouwen als de economie overtuigend aantrekt.

Smithfield Foods bevestigde woensdag te worden overgenomen door de Chinese vleesproducent Shuanghui voor ongeveer 4,7 miljard (3,6 miljard euro). Shuanghui betaalt 34 dollar per aandeel voor de Amerikaanse vleesmaker en biedt daarmee een premie van 31 procent ten opzichte van de slotkoers van dinsdag.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,4 en 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. De beurzen op Wall Street gingen dinsdag, na een lang weekeinde, weer vooruit. De stemming werd gesteund door sterker dan verwachte toename van het Amerikaanse consumentenvertrouwen en een stijging van de huizenprijzen in de VS. De Dow Jones-index eindigde 0,7 procent hoger op 15.409,39 punten. Dat is een nieuw recordniveau.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen