ANP31 jul '13 08:20

Nikkei sluit in mineur

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is woensdag in de min gesloten.

EPA
EPA

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is woensdag in de min gesloten. Een duurdere Japanse yen zette de Japanse exportbedrijven onder druk. Ook werd gewacht op de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank. De Nikkei eindigde 1,5 procent lager op 13.668,32 punten.

Het Japanse telecomconcern Softbank zakte bijna 1 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Softbank, dat eerder deze maand de overname van zijn Amerikaanse branchegenoot Sprint Nextel heeft afgerond, wist de nettowinst in de periode van april tot en met juni ruimschoots te verdubbelen. De omzet nam met meer dan 21 procent toe.

Het aandeel van het Japanse Nippon Steel & Sumitomo Metal, 's werelds op een na grootste staalbedrijf, eindigde onveranderd. Het bedrijf kondigde bij de tweedekwartaalcijfers aan dit jaar een winst voor belastingen te behalen van 300 miljard yen (2,3 miljard euro).

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten noteerden verdeeld. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index onveranderd in de middaghandel en in Seoul zakte de Kospi 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,5 procent bij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen