ANP2 feb '13 22:51

PSV speelt ADO Den Haag zoek

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag gebruikt om het toch al imposante doelsaldo verder op te krikken. De ploeg van trainer Dick Advocaat stuurde de Hagenaars met een enorme nederlaag naar huis: 7-0. Na 21 competitiewedstrijden staat de teller van PSV al op 73 doelpunten, een productie waar in Europa alleen FC Barcelona aan kan tippen.

De Eindhovenaren versterkten met de 15e zege van het seizoen de koppositie in de eredivisie. De komende weken moet tegen achtereenvolgens Vitesse, FC Utrecht en Feyenoord blijken of PSV dat ook kan vasthouden. De Brabanders wisselden dit seizoen al vaker riante zeges af met onverklaarbare nederlagen.

Omdat ADO de boel achterin aanvankelijk aardig op orde had, moest PSV het eerste uur geduldig zoeken naar gaatjes. De vroege openingstreffer van Georginio Wijnaldum, die in de 9e minuut bij de tweede paal een voorzet van Atiba Hutchinson intikte, was daarom voor de thuisclub een welkom steuntje in de rug. Achterin kwamen de Eindhovenaren geen moment in de problemen, vooral omdat ADO in balbezit zo slordig was dat het nauwelijks van de eigen helft af kwam.

Laatste restje hoop

Het verzet van de Hagenaars was gebroken nadat Christian Supusepa de bal op ongelukkige wijze in eigen doel had gewerkt. De verdediger van ADO stond precies op de verkeerde plek toen doelman Gino Coutinho een voorzet van Jeremain Lens weg bokste. Via het lichaam van Supusepa verdween de bal achter Coutinho: 2-0. Daarmee verdween meteen het laatste restje hoop bij de bezoekers op een stunt en liep de score in rap tempo op.

Dries Mertens krulde in de 64e minuut van zo'n 25 meter de bal uit een vrije trap fraai in de hoek: 3-0. De Belgische aanvaller stelde vlak daarna met een listig balletje Lens in staat de vierde te maken. Advocaat greep die ruime voorsprong aan om de talentvolle aanvallers Jürgen Locadia en Memphis Depay in de laatste 25 minuten nog wat speeltijd te geven. Depay had pech dat hij na een fraaie actie de paal raakte, Locadia was even later wel trefzeker. Door Mertens en Wijnaldum werd het uiteindelijk een enorme afstraffing voor ADO: 7-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen