ANP14 jan '13 09:13

SNS Securities onthult 'top picks' voor 2013

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - SNS Securities heeft BeterBed, CSM, Fugro, HES Beheer, Imtech, ING Groep en Randstad geselecteerd als 'top picks' voor dit jaar. Dat maakte het effectenhuis maandag bekend. Volgens SNS heeft de selectie tussen 12 juni vorig jaar en 9 januari een rendement opgeleverd van 16,6 procent.

Dat is wat lager dan de 19,9 procent die de AEX behaalde, maar wel aanzienlijk beter dan de MidKap-index (13,1 procent) en de Smallcap-index (10,9 procent). ,,We hebben deze keer enkele small caps geselecteerd en ook een aantal aandelen die het goed zullen doen als de markten positief worden. Met andere woorden: we zijn minder risico avers geworden'', aldus SNS.

Het effectenhuis denkt dat 2013 een redelijk jaar voor aandelen kan worden ondanks de sterke opleving in de afgelopen maanden. ,,De winstschattingen van analisten zijn aanzienlijk naar beneden bijgesteld, terwijl veel Nederlandse bedrijven een aanzienlijk deel van de omzet halen in regio’s waar de groei sterk is of verbetert zoals de VS. Verder is een gunstige wending in de economische vooruitzichten vrijwel altijd positief voor aandelen.''

Gerelateerde artikelen