ANP27 mei '13 15:43Aangepast op 27 mei '13 16:50

Beurzen omhoog in stille handel

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten gingen maandag licht omhoog tijdens een stille handelssessie. De omzetten op de beurzen waren laag doordat de markten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gesloten bleven.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,4 procent hoger op 366,15 punten. De MidKapklom 0,2 procent tot 539,69 punten. De DAX in Frankfurt won 0,9 procent en de CAC 40-index in Parijs steeg 0,8 procent. De FTSE in Londen is gesloten vanwege een Bank Holiday. Wall Street is dicht wegens MemorialDay. In Tokio ging de Nikkei eerder op de dag ruim 3 procent omlaag.

,,Het is wel verrassend dat we ondanks de stevige koersdaling in Japan toch hoger staan. Verder is het een saaie dag met weinig nieuws. New York en Londen zijn dicht, en je ziet wel vaker dat we hoger gaan als WallStreet dicht blijft'', zei handelaar Cees Smit van Today’s Beheer.

Heineken

Bodemonderzoeker Fugro was de sterkste stijger in de AEX met een winst van bijna 3 procent. Grootste daler was Heineken met een verlies van 0,8 procent.

Bank en verzekeraar ING won 1,7 procent. Tongyang Life wil de levensverzekeringsactiviteiten van ING in Zuid-Korea overnemen, zo bleek uit een melding van het bedrijf bij de toezichthouder in het Aziatische land. Vorige week werd al duidelijk dat Kyobo Life Insurance een bod heeft uitgebracht op de Zuid-Koreaanselevensverzekeringstak van ING.

ING

In de MidKap ging diervoerbedrijf Nutreco aan kop met een plus van 1,7 procent. Het aandeel profiteerde van een adviesverhoging door ING.

Bij de kleinere fondsen schoot Vivenda Media Groep (VMG) ruim 40 procent omhoog tot 12 eurocent. Het bedrijf liet weten met verschillende potentiële overname- of fusiekandidaten te praten om nieuwe activiteiten in de huidige beurshuls onder te brengen.

Club Med

In Parijs maakte Club Méditerranée, beter bekend als Club Med, een koerssprong van ruim 22 procent. De twee grootste aandeelhouders van de Franse uitbater van luxe vakantieresorts willen het bedrijf van de beurs halen. Een overnameprijs werd niet vermeld.

De euro was 1,2940 dollar waard, tegen 1,2920 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 93,52 dollar per vat. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper, op 102,41 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen