ANP11 mrt '13 04:17

Anouk presenteert songfestivallied

ANP
ANP

HILVERSUM (ANP) - Ze gaf eind vorige maand al een voorproefje, maar maandag presenteert zangeres Anouk officieel haar bijdrage voor het Eurovisiesongfestival. Ze zingt voor ons land het nummer Birds tijdens de liedjesfestijn in het Zweedse Malmö.

De TROS maakte in oktober bekend dat Anouk dit jaar acte de présence geeft op het Eurovisiesongfestival. Daarmee week de omroep af van de gebruikelijke voorronde voor de selectie van een artiest via het Nationaal Songfestival.

De rockzangeres zong tijdens een benefietconcert in Tivoli in Utrecht al een stukje van Birds, dat op een filmpje op internet was te zien. In de Wisseloord Studios in Hilversum zingt ze haar lied maandag voor het eerst in zijn geheel.

De twee halve finales van de 58e editie van het Eurovisiesongfestival vinden op 14 en 16 mei plaats. De finale volgt op 18 mei. Vorig jaar reisde Joan Franka af naar het Eurovisiesongfestival in Azerbeidzjan. De zangeres werd in de halve finale uitgeschakeld. Het was voor het 8e jaar op rij dat Nederland niet aan de finale deelnam.

Gerelateerde artikelen