ANP12 mrt '13 09:08Aangepast op 12 mrt '13 09:47

Sneeuw hindert verkeer in delen Europa

BRUSSEL (ANP) - Het winterse weer zorgt niet alleen in het zuiden van Nederland voor problemen, ook in België, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland heeft het verkeer te kampen met grote overlast. In België sneuvelde dinsdagochtend het filerecord toen rond 08.00 uur een filelengte van meer dan 1600 kilometer werd genoteerd. Het vorige record dateerde van 3 februari vorig jaar, toen automobilisten over een lengte van 1300 kilometer stilstonden.

Ook in het zuiden van Engeland strandden automobilisten in de sneeuw. Daar liepen de files snel op, waardoor sommige automobilisten de hele nacht vaststonden. Zij rapporteerden aan de BBC dat de snelwegen waren veranderd in een grote parkeerplaats. ,,In de auto achter me zit een familie, die zich allemaal hebben opgerold om te slapen'', zei een man tegen de omroep.

Het vliegverkeer ondervond ook ernstige hinder van het winterweer. In Parijs en Frankfurt vielen tal van vluchten uit en ontstonden veel vertragingen. Ook het openbaar vervoer ondervond last van de sneeuw. De treinverbinding naar het tweede vliegveld van Londen, Gatwick, kwam stil te liggen. Treinen tussen Londen en Parijs reden langzamer. In Brussel hadden bussen en trams last van de sneeuw.

Veel scholieren in Noord- en Midden-Duitsland kregen sneeuwvrij. Op sommige plaatsen viel meer dan 30 centimeter.

Gerelateerde artikelen