ANP18 feb '13 16:17

Liesbeth List ontvangt Radio 5 Oeuvreprijs

ANP Kippa
ANP Kippa

HILVERSUM (ANP) - Liesbeth List (71) krijgt de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. Na een carrière die ruim 40 jaar beslaat, ontvangt List de prijs voor haar onderscheidende bijdrage aan de Nederlandse muziek. Dit meldde de publieke radiozender maandag.

List, die in januari afscheid nam, beklimt op 2 april tijdens een speciaal concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam nog eenmaal het podium. Evergreens als Pastorale, Brussel en Non, je ne regrette rien passeren de revue.

De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van 5000 euro dat List mag besteden aan een goed doel. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers en George Baker de oeuvreprijs.

Warmte

,,Sinds jaar en dag weet Liesbeth List een miljoenenpubliek te bekoren met haar prachtige stem, haar mooie liedjes en bovenal haar warmte en persoonlijkheid'', zegt Ron Stoeltie, manager muziek bij Radio 5 Nostalgia.

Liesbeth List was op 21-jarige leeftijd voor het eerst op televisie te zien. Vanaf 1964 trok de zangeres jarenlang op met Ramses Shaffy. Daarna bracht ze verschillende albums en singles uit en had ze succes met liedjes van Jacques Brel. In 1971 ontving ze een Edison en in 1998 een Gouden Harp. Vanaf eind jaren 90 trad ze op in musicals en vertolkte ze onder meer de rol van Edith Piaf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen