ANP27 jun '13 14:17Aangepast op 27 jun '13 17:12

Vier verdachten Ibn Ghaldoun komen vrij

Auteur: ANP Nieuws

Vier verdachten die vastzitten voor de diefstal van examens op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun, komen dit weekend vrij. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag gemeld.

Volgens de officier van justitie die het onderzoek leidt, is het niet meer nodig om de jongeren vast te houden.

De jongens van 18 en 19 jaar uit Rotterdam, Delft en Den Haag werden vorige week aangehouden. Ze zaten alle vier op het Ibn Ghaldoun en worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal.

Inmiddels heeft het onderzoek van het OM ook nieuwe namen opgeleverd van leerlingen die mogelijk fraude hebben gepleegd met examens. Het gaat om enige tientallen leerlingen. Het politieteam dat de diefstallen onderzoekt, zal deze jongeren benaderen.

Vrijwillig melden
Leerlingen die fraude hadden gepleegd met examens konden zich tot twee weken geleden vrijwillig melden bij de Onderwijsinspectie. De 26 leerlingen die dit deden, worden op korte termijn verhoord. Wie zich niet gemeld heeft maar wel examens vooraf heeft gezien, kan zijn of haar diploma kwijtraken.

In totaal werden 27 examens gestolen. Eerder werden voor de diefstallen drie mensen aangehouden, een meisje van 19 en twee jongens van 18 en 19 uit Rotterdam en Maassluis. Zij blijven in het belang van het onderzoek wel in voorlopige hechtenis voor hun aandeel in de examendiefstal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen