ANP1 feb '13 14:24

Omzetstijging Mattel in feestkwartaal

EPA.
EPA.

EL SEGUNDO (ANP) - Mattel, 's werelds grootste speelgoedfabrikant, heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar de omzet licht zien stijgen. Dat blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse bedrijf vrijdag bekendmaakte. In de periode waarin de belangrijke feestdagen rond kerst en Thanksgiving voor de speelgoedmarkt vallen, groeide de omzet naar bijna 2,26 miljard dollar (ruim 1,65 miljard euro), van ruim 2,15 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Ook over heel 2012 zag de maker van onder meer Barbiepoppen de omzet omhooggaan. Het afgelopen jaar kwam die uit op 6,42 miljard dollar, terwijl 2 jaar geleden nog 6,27 miljard dollar werd binnengehaald. De verkoop van Barbies ging weliswaar met 3 procent omlaag, maar stijgende verkopen van Hot Wheels, Fisher-Price en American Girl compenseerden die afname.

De winst in het vierde kwartaal daalde wel aanzienlijk ten opzichte van de laatste 3 maanden van 2011. Mattel zag de nettowinst met ruim 17 procent slinken tot 306,5 miljoen dollar. De oorzaak daarvan is een verloren rechtszaak tegen concurrent MGA Entertainment, waardoor Mattel een bedrag van ongeveer 172 miljoen dollar aan MGA moest overmaken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen