ANP1 feb '13 12:13Aangepast op 1 feb '13 13:22

Europese Commissie verwacht melding over SNS

BRUSSEL (AFN) - Brussel is in afwachting van de aanmelding van de staatssteun aan SNS Reaal. ,,Wij verwachten dat de openbare steun voor SNS wordt aangemeld bij de commissie'', aldus de woordvoerder van Europees Commissaris Joaquin Almunia (Mededinging) vrijdag in een reactie op de nationalisatie van de Nederlandse bank.

Het dagelijks bestuur van de EU is in contact met de Nederlandse autoriteiten om de naleving van de Europese regels voor staatssteun te garanderen, aldus de zegsman. Hij wilde niet zeggen op welke termijn Brussel zal reageren, als de melding eenmaal binnen is. Hij wilde ook niets zeggen over mogelijk volgende stappen.

De zegsman wees erop dat de commissie bij de beoordeling van staatssteun in de financiële sector kijkt naar de impact van die steun op de concurrentie. ,,Wij zorgen ervoor dat in de herstructureringsplannen van de banken die steun kregen, enige verstoring van de concurrentie gecompenseerd wordt.''

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) heeft al aangegeven dat hij Brussel op de hoogte zal stellen van de nationalisatie van SNS Reaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen