ANP17 jan '13 08:08Aangepast op 17 jan '13 08:49

Spurs vergroten zorgen Grizzlies

SAN ANTONIO (ANP) - Ook zonder sterspeler Manu Ginobili was San Antonio Spurs woensdagavond (lokale tijd) veel te sterk voor Memphis Grizzlies. De thuisploeg bezorgde de geplaagde Grizzlies de derde ruime nederlaag op rij in de Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA: 103-82. Voor de Spurs was het al weer de 13e opeenvolgende overwinning in eigen huis.

De Argentijn Ginobili ontbrak wegens een hamstringblessure. ,,Het was een van onze betere partijen'', vond coach Gregg Popovich. ,,Maar we kregen ook alle medewerking van de tegenstander.''

Tim Duncan kwam tot 19 punten en acht rebounds, Tony Parker tot 17 en 11. Memphis leidde zowaar met 6 punten verschil na het eerste kwart maar kwam er daarna niet meer aan te pas. ,,Hier zijn geen woorden voor'', aldus de ontgoochelde Grizllies-coach Lionel Hollins.

Dallas Mavericks lijkt met de terugkeer van de lang geblesseerde Duitser Dirk Nowitzki de weg omhoog weer te hebben gevonden. Met 105-100 tegen de Houston Rockets boekte de kampioen van 2011 de vierde zege op rij. Nowitzki was topschutter met 19 punten.

Gerelateerde artikelen