ANP30 jan '13 14:06Aangepast op 30 jan '13 15:27

Domeinamen DSB Bank onder de hamer

KEULEN (AFN) - Circa 1500 domeinnamen uit de boedel van de failliete DSB Bank worden komende maand online geveild. Dat liet het online veilinghuis Sedo.nl woensdag weten.

Onder de hamer gaan onder meer stadion.nl, museum.eu, hypotheken.eu en leen.eu. De minimale biedprijs ligt voor een groot aantal namen al op 99 euro. De opbrengst komt ten goede aan de boedel van DSB Bank.

Uit eerdere verkopen van Sedo blijkt dat financiële domeinnamen zeer waardevol zijn. Zo leverde loans.com ooit 3 miljoen euro op en werd kredit.de voor 892.000 euro verkocht. In Nederland veilde Sedo onder meer de naam seks.nl. Daar werd 200.000 euro voor betaald.

Failliet

Bij het failliet gaan van de bank in 2009 had DSB in totaal wel zo'n 3000 domeinen in bezit. Een deel daarvan, waaronder lenen.nl en aandelen.nl, hebben de curatoren al rechtstreeks kunnen verkopen, zegt een woordvoerster van veilinghuis Sedo. Andere namen als dsbbank.nl en dsb.nl zijn ten behoeve van de afwikkeling van het faillissement nog in gebruik.

Ook op dirkscheringa.nl zal geen bod uitgebracht kunnen worden. Deze website, die in 2010 live ging, is in het beheer van de voormalig DSB-topman zelf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen