ANP8 mrt '13 22:10

Sparta loopt uit op MVV ondanks gelijkspel

RIJSWIJK (ANP) - Sparta is vrijdagavond in de Jupiler League een punt uitgelopen op MVV. De Rotterdammers kwamen uit bij FC Oss niet verder dan 1-1, maar de Limburgse concurrent verloor voor eigen publiek in Maastricht verrassend met 2-3 van Helmond Sport. Dat is nu de nieuwe runner up in gezelschap van Volendam. Beide clubs hebben 45 punten, 4 minder dan Sparta maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. MVV zakte naar de vierde plaats.

Sparta kwam in Oss na rust op voorsprong door Mario Bilarte. Amper 5 minuten later maakte Ferhat Gorgulu al gelijk.

MVV begon ook nog overtuigend met twee treffers van de Belgische middenvelder Tom van Hyfte in de eerste heflt. Diens landgenoot Emrullah Güvenc deed nog voor rust iets terug vanaf de strafschopstip. Na de hervatting mocht ook Samir Fazli vanaf 11 meter raakschieten voor de 2-2. De Macedoniër besliste het duel ook, een kwartier voor tijd.

Volendam

Volendam versloeg De Graafschap in Doetinchem met 2-0. Jack Tuyp stond voor de verandering eens droog. Ludcinio Marengo en Brandley Kuwas scoorden in de Achterhoek. De thuisclub raakte Anco Jansen al voor rust kwijt. De middenvelder kreeg rood van scheidsrechter Dennis Higler.

Onderin haalde Excelsior uit naar Almere City: 5-0. Mick van Buren maakte er drie. Hekkensluiter Eindhoven verloor opnieuw, thuis van Fortuna Sittard: 0-3.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen