ANP12 jun '13 05:45

Peuters drinken nog vooral zoete drankjes

DEN HAAG (ANP) - Peuters drinken vooral zoete drankjes en vrijwel geen water, terwijl ouders, verzorgers en professionals in de kinderopvang wel aangeven het drinken van water belangrijk te vinden. Peuters nemen dagelijks 2,3 glas zoete drank, tegenover 1,1 glas water.

Dat blijkt uit een landelijke steekproef naar het drinkgedrag onder kinderen tussen de 0 en 4 jaar, in opdracht van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. Siroop en diksap zijn de meest gedronken zoethoudende dranken.

Er is geen sprake van onwil, maar van onwetendheid bij ouders en verzorgers, blijkt uit de steekproef. Bijna twee derde van de ouders en professionals in de kinderopvang zegt zich ervan bewust te zijn dat er meer dan vijf suikerklontjes in een glas frisdrank zitten. Maar slechts een kwart van de ondervraagden weet dat een glas vruchtensap dezelfde hoeveelheid suiker bevat. Een minderheid van de ouders (40 procent) denkt dat peuters water lekker vinden. En van de professionals denkt 18 procent dat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen