ANP21 mei '13 14:57

VEB sluit samenwerking met Imtech niet uit

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) sluit niet uit dat het samen met Imtech optrekt, om bonussen bij oud-bestuurders van de technisch dienstverlener terug te halen. Dat zei adjunct-directeur Errol Keyner dinsdag tegen AFN.

,,Ik kan me voorstellen dat, als de belangen van de VEB en Imtech parallel lopen, we samen optrekken. Dat kan bijvoorbeeld ook zijn in de richting van de externe accountant, dat sluit ik niet uit'', aldus de bestuurder. De twee partijen hebben hierover overigens nog geen formeel overleg gehad.

Imtech zei eerder op de dag voormalig bestuursvoorzitter René van der Bruggen, oud-financieel directeur Boudewijn Gerner en ex-bestuurders in Polen en Duitsland te hebben gevraagd om hun bonussen over de afgelopen jaren terug te storten. ,,Wij zijn voor terugvorderen. Een groot deel van de bonussen was gebaseerd op beleid dat drijfzand bleek te zijn'', zei Keyner daarover. ,,Het bedrijf Imtech voelt zich ook slachtoffer'', zo voegde hij toe.

De VEB gaf vorige maand al aan Van der Bruggen en Gerner aansprakelijk te stellen voor de schade die beleggers hebben geleden door de misleidende cijfers van Imtech. Ook zijn de voormalige bestuurders volgens de VEB verantwoordelijk voor de in de ogen van de vereniging wanordelijke administratie en boekhouding van Imtech. De belangenbehartigers wezen er daarbij op dat bestuurders volgens de wet persoonlijk aansprakelijk zijn als zij cijfers publiceren die een misleidende voorstelling geven van de toestand van hun bedrijf.

Gerelateerde artikelen