ANP31 jul '13 13:26

Race zonder winnaar bij DTM

Auteur: ANP Nieuws

FRANKFURT (ANP) - De Zweedse autocoureur Mattias Ekström zal niet echt blij zijn met zijn vader.

EPA
EPA

FRANKFURT (ANP) - De Zweedse autocoureur Mattias Ekström zal niet echt blij zijn met zijn vader. Omdat die water in zijn overall goot direct na de race uit het Duitse toerwagenkampioenschap DTM op de Norisring, werd hem zijn overwinning ontnomen. Er mag na de race en nog voordat de coureur wordt gewogen nu eenmaal niets veranderen aan zijn kleding.

Ekström vocht zijn kwalificatie aan bij de Duitse autosportbond DMSB, maar de beroepscommissie van deze bond handhaafde dinsdag zijn straf. Opmerkelijk genoeg besloot het beroepsorgaan ook dat de race, die werd verreden op 14 juli, geen winnaar krijgt. De Canadees Robert Wickens voert door het wegvallen van Ekström het klassement aan, maar wel als nummer twee.

Audi, de werkgever van Ekström, had de diskwalificatie nog kunnen aanvechten bij de internationale bond FIA, maar zag daar vanaf. Waarom de vader van de coureur water in zijn overall goot, is niet helemaal duidelijk. Sommige media suggereerden dat hij zijn zoon verkoeling wilde geven na de snikhete race.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen