ANP24 mei '13 15:41

'Gesprekken over rommelhypotheken ING'

AMSTERDAM (AFN) - Het ministerie van Financiën voert ,,constructieve gesprekken'' met ING over het afbouwen van de portefeuille Amerikaanse rommelhypotheken, waarvan de Staat het risico heeft overgenomen. Dat meldde minister Jeroen Dijsselbloem vrijdag in reactie op Kamervragen.

,,De besprekingen lopen nog. Zodra er concrete plannen zijn de Alt-A hypothekenportefeuille (IABF) af te wikkelen zal ik de Tweede Kamer daarover uiteraard informeren'', aldus Dijsselbloem.

Door het verbeteren van de situatie op de Amerikaanse huizenmarkt zou de overheid geld verdienen door de verkoop van de portefeuille. Het Financieele Dagblad berichtte begin mei dat het ministerie van Financiën en het concern in de clinch lagen over de afbouw. Het ministerie zou geen haast maken, terwijl ING van de steun afwil.

Topman Jan Hommen van ING gaf onlangs aan in gesprek te zijn met de overheid over de gegarandeerde hypotheken. Volgens hem ontstaat een ,,rare situatie'' als ING blijft vallen onder de regels die gelden voor banken die staatssteun hebben ontvangen zolang de hypotheken lopen. ,,Daar moeten we over praten'', zo zei hij.

Gerelateerde artikelen