ANP24 mei '13 15:03

‘Wall Street opent in mineur’

EPA
EPA

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag waarschijnlijk in de min. Beleggers blijven voorzichtig door de aanhoudende nervositeit op met name de Japanse beurs. Ook nemen investeerders geen grote posities meer in voorafgaand aan het lange weekeinde. Wall Street is maandag gesloten vanwege Memorial Day.

De koersverliezen blijven mogelijk beperkt door een sterker dan verwachte toename van de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten. De orders stegen in april met 3,3 procent. Economen hadden gemiddeld verwacht dat de orderontvangst met 1,5 procent zou toenemen. In februari daalden de orders nog met een herziene 5,9 procent.

Het aandeel Sears Holdings in de voorbeurshandel 12 procent onderuit. De Amerikaanse retailer is in het eerste kwartaal diep in de rode cijfers gedoken. Ook de omzet liep terug.

Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch staat eveneens onder druk. De Amerikaanse kledingketen leed in het afgelopen kwartaal minder verlies dan een jaar eerder. Het bedrijf is echter voorzichtiger voor de rest voor het jaar en verlaagde zijn winstverwachting.

Procter & Gamble noteert hoger in de voorbeurshandel. De Amerikaanse producent van consumentengoederen heeft zijn topman vervangen. Bob McDonald maakt plaats bij het bedrijf voor zijn voorganger, Alan George Lafley. De 65-jarige Lafley begon al in 1977 bij het bedrijf, en was onder meer topman van 2000 tot 2009.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,3 en 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street was donderdag onder de indruk van een mogelijk eerder einde aan de steunronde van de Federal Reserve en een krimp van de Chinese industriële productie. Beter dan verwachte resultaten van computerfabrikant Hewlett-Packard (HP) boden echter tegenwicht. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 15.294,50 punten.

Gerelateerde artikelen