ANP25 jan '13 10:23

Politie pakt verdachte liquidatie Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De man die donderdag in Amsterdam door de politie bij een arrestatie in zijn been werd geschoten, wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt op 29 december. Dat heeft de politie vrijdag gemeld.

De 24-jarige verdachte zit vast en in volledige beperkingen, waardoor hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Hij is een bekende van de politie en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De man werd donderdagmiddag om 15.15 uur aangehouden. Een arrestatieteam kreeg hem even daarvoor in het vizier in een auto, waarop een achtervolging ontstond. Nadat de verdachte de macht over het stuur had verloren op de Buyskade en tegen een lantaarnpaal en een aantal geparkeerde auto's reed, vluchtte hij het voertuig uit en sprong in het water van de Kostverlorenvaart. Hij wist naar de overkant te komen en klom daar op de kade. Aangezien hij geen gehoor gaf aan waarschuwingsschoten, vuurde de politie op zijn been. Daarop kon hij worden aangehouden.

Gerelateerde artikelen