ANP4 apr '13 11:22

Forse winstdaling Sperwer Groep

DE BILT (AFN) - Detailhandelsbedrijf Sperwer Groep, bekend van de supermarktketen Plus, heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 6,5 miljoen euro. Dat betekent een daling van bijna 43 procent vergeleken met de behaalde 11,3 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte de coöperatie donderdag bekend.

De winstval komt doordat er meer geld is uitgekeerd (in totaal 8,9 miljoen euro) aan de zelfstandige Plus-ondernemers, zodat hun winstmarges op peil bleven. ,,Hiermee is bereikt dat zij over 2012, ondanks de aanhoudende druk op prijzen en marges, dezelfde marge realiseerden als in 2011'', zegt Jan Ferwerda, algemeen directeur van Plus.

Sperwer zag het bedrijfsresultaat vorig jaar wel toenemen, met bijna 16 procent tot 45,8 miljoen euro. Dat kwam onder meer door een daling van de kosten en lagere afschrijvingen.

De omzet kwam uit op 1,97 miljard euro, vrijwel onveranderd vergeleken met 2011. Sperwer heeft vorig jaar vijf onrendabele winkels gesloten en opende een nieuwe vestiging. Het bedrijf verwacht dat de druk op prijzen en marges door de economische ontwikkelingen dit jaar ,,onverminderd hoog'' blijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen