ANP12 jun '13 19:39

Wall Street op lichte verliezen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten stonden woensdag in de middaghandel op lichte verliezen.

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten stonden woensdag in de middaghandel op lichte verliezen. Na een hogere opening kregen zorgen over de mogelijke afbouw van economische steunmaatregelen door het stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, toch weer de overhand.

De leidende Dow-Jonesindex stond 0,4 procent lager op 15.063 punten. De bredere S&P 500 verloor ook 0,4 procent en kwam uit op 1620 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,5 procent terug tot 3419 punten.

Computerfabrikant Hewlett-Packard (HP) was met afstand de koploper in de Dow met een koerswinst van 3,5 procent. Topvrouw Meg Whitman zei in een interview met nieuwszender CNBC dat zij voor HP dit jaar nog steeds mogelijkheden ziet voor omzetgroei.

Farmaceut Pfizer behoorde ook tot de winnaars onder de hoofdfondsen. Het bedrijf heeft een schikking bereikt in een bijna 10 jaar slepend dispuut over de verkoop van het namaakmedicijn Protonix in de Verenigde Staten. Met de schikking is 2,15 miljard dollar (1,6 miljard euro) gemoeid. Pfizer krijgt daarvan bijna twee derde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen