ANP5 jul '13 21:28

'Oprichter verhoogt bod op Dell niet'

Auteur: ANP Nieuws

ROUND ROCK (AFN) - Oprichter en topman Michael Dell van de Amerikaanse pc-fabrikant Dell gaat zijn bod van 24,4 miljard dollar (19 miljard euro) om het bedrijf van de beurs te halen niet verhogen.

ROUND ROCK (AFN) - Oprichter en topman Michael Dell van de Amerikaanse pc-fabrikant Dell gaat zijn bod van 24,4 miljard dollar (19 miljard euro) om het bedrijf van de beurs te halen niet verhogen. Dat meldden ingewijden aan financieel persbureau Bloomberg.

Dell biedt samen met investeringsmaatschappij Silver Lake 13,65 dollar per aandeel voor het computerconcern. Volgens de bronnen vinden Dell en Silverlake dat dit bod een eerlijke en aanzienlijke premie biedt ten opzichte van de aandelenkoers als de overname niet zou doorgaan. Naar verluidt heeft een speciale commissie van het bestuur van Dell aangedrongen op een hoger bod, maar dit werd verworpen. Silverlake zou hebben aangegeven desnoods weg te lopen van de deal.

Investeerder Carl Icahn ligt met Michael Dell in de clinch over de toekomst van het bedrijf. Icahn wil dat Dell beursgenoteerd blijft en met geleend geld een uitkering aan de aandeelhouders doet. Hij is de op een na grootste aandeelhouder. Op 18 juli zullen de aandeelhouders stemmen over het bod.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen