ANP4 jun '13 09:45

Vakantieseizoen drukt Spaanse werkloosheid

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Het aantal werklozen in Spanje is in mei met 98.

MADRID (ANP) - Het aantal werklozen in Spanje is in mei met 98.300 gedaald ten opzichte van april, tot 4,89 miljoen. Dat liet het Spaanse ministerie van Arbeid dinsdag weten.

De daling hangt voor een groot deel samen met het begin van het vakantieseizoen. Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden bleef de afname van de werkloosheid beperkt tot 265 mensen. De niet-gecorrigeerde afname was wel sterker dan verwacht. Door persbureau Bloomberg geraadpleegde economen voorspelden een daling met 50.000 werklozen.

De Spaanse premier Mariano Rajoy liet afgelopen weekeinde al weten dat de nieuwe werkloosheidscijfers ,,bemoedigend'' zouden zijn. Het ministerie van Arbeid wees er maandag op dat ook de minieme afname van de seizoensgecorrigeerde werkloosheid de meest positieve ontwikkeling is van de afgelopen jaren.

De Spaanse werkloosheid is de afgelopen jaren in sneltreinvaart opgelopen tot het recordniveau van zo'n 27 procent van de beroepsbevolking. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) voorspelde vorige week dat de werkloosheid in het Zuid-Europese land volgend jaar zal pieken op 28 procent.

Gerelateerde artikelen