ANP8 aug '13 14:58

'Herstel op Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York openen donderdag waarschijnlijk licht hoger.

ANP
ANP

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York openen donderdag waarschijnlijk licht hoger. Na drie verliesbeurten op rij lijken de graadmeters zich enigszins te herstellen. De stemming wordt gesteund door positieve export- en importcijfers uit China.

Voor opening van de markt bleek dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week met 5000 is gestegen naar 333.000. Economen hadden in doorsnee op 335.000 aanvragen gerekend.

Groupon noteert ruim 20 procent hoger in de voorbeurshandel. Het Amerikaanse internetbedrijf boekte in het tweede kwartaal meer omzet dan verwacht. Dat was te danken aan een groei van 45 procent in Noord-Amerika. Daarnaast werd mede-oprichter Eric Lefkofsky benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter van het bedrijf.

JPMorgan Chase

De Amerikaanse justitie is een onderzoek begonnen naar mogelijke frauduleuze praktijen bij de bank JPMorgan Chase in verband met financiële producten die aan hypotheken waren gekoppeld. De bank zou dubieuze methodes hebben toegepast bij de verkoop van financieel onderpand voor hypotheken tussen 2005 en 2007. Beleggers zouden een te gunstig beeld van de producten hebben gekregen.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse graadmeters sloten woensdag opnieuw met verlies. De markt verwacht in toenemende mate dat de Amerikaanse centrale bank nog dit jaar zal beginnen met het afbouwen van het steunprogramma en dat zorgde voor onzekerheid op de beursvloer. De Dow-Jonesindex leverde 0,3 procent in tot 15.470,67 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen