ANP10 aug '13 17:23Aangepast op 10 aug '13 18:12

Berlusconi fors rijker ondanks schandalen

Auteur: ANP Nieuws

ROME (ANP) - De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi is dit jaar ondanks de schandalen waarin hij is verwikkeld 1,12 miljard euro rijker geworden.De 76-jarige Berlusconi staat sinds deze week op de 33e plek op de miljardairslijst van persbureau Bloomberg, de Bloomberg Billionaires Index, als het gaat om de groei van zijn rijkdom.

EPA
EPA

ROME (ANP) - De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi is dit jaar ondanks de schandalen waarin hij is verwikkeld 1,12 miljard euro rijker geworden.

De 76-jarige Berlusconi staat sinds deze week op de 33e plek op de miljardairslijst van persbureau Bloomberg, de Bloomberg Billionaires Index, als het gaat om de groei van zijn rijkdom. Die nam met 26 procent toe tot zo'n 5,7 miljard euro. Sinds deze week staat Berlusconi daarmee twee plaatsen hoger dan superbelegger Warren Buffett.

Het fortuin van Berlusconi nam met name toe doordat zijn verzekeringsbedrijf Mediolanum en televisiebedrijf Mediaset fors meer waard werden.

Fraude

Berlusconi werd vorig week definitief veroordeeld voor belastingfraude.

De Italiaanse zakenman Leonardo Del Vecchio, ontwerper van brilmonturen, zag zijn vermogen met 30 procent groeien naar 14,2 miljard euro. De rijkste man van Italië is Michele Ferrero, eigenaar van chocoladefabrieken Ferrero. Hij is bijna 18 miljard euro waard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen