ANP10 mrt '13 18:32

FC Twente kan niet meer winnen

Wilfried Bony. ANP
Wilfried Bony. ANP

ENSCHEDE (ANP) - Ook in de achtste poging is FC Twente er niet in geslaagd de eerste zege van 2013 te behalen. Het elftal van interim-trainer Alfred Schreuder verloor zondag op eigen veld van Vitesse, 0-1. Dat was alweer de derde opeenvolgende nederlaag voor de kampioen van 2010.

In de 28e minuut kreeg FC Twente zijn beste kans van de eerste helft. Na een dieptepass van Tim Hölscher passeerde Willem Janssen doelman Piet Velthuizen, om vervolgens voor een leeg doel over te schieten. Dmitri Boelikin, die in de spits opnieuw de voorkeur kreeg boven Luc Castaignos, was eveneens dicht bij de openingstreffer. Na een voorzet van Dusan Tadic tikte de Rus ook over.

De thuisclub had het initiatief, Vitesse wachtte voornamelijk af. Waar het ontzag voor de opponent op was gebaseerd, werd echter niet helemaal duidelijk. Zo gevaarlijk was FC Twente namelijk niet. In de spaarzame tegenstoten waren de Arnhemmers wel een paar keer dreigend. Gaël Kakuta scoorde zelfs, maar scheidsrechter Ruud Bossen keurde de treffer af wegens duwen tegen Wout Brama. Dat gebeurde al na 13 minuten.

Hervatting

Brama was teruggekeerd in het elftal nadat hij wegens een blessure 2 weken langs de kant had gestaan. Hij kwam de stabiliteit bij de formatie van Schreuder ten goede. Achterin kreeg Edson Braafheid weer eens een kans, omdat Douglas om disciplinaire redenen buiten de selectie was gelaten. Hij stond samen met Rasmus Bengtsson centraal achterin.

Na de hervatting veranderde aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. FC Twente bleef vergeefs zoeken naar de opening, Vitesse bleef loeren op de uitval. Daarmee hadden de Arnhemmers in de 63e minuut succes. Wilfried Bony liep door op een pass van Renato Ibarra en passeerde keeper Nikolai Michailov.

Daarna leek de thuisclub wat meer onbevangen te gaan spelen. Het offensief bleef, maar het was minder vrijblijvend. Hölscher kreeg een aardige kans op de 1-1, maar zag Velthuizen redden. Even later knalde Tadic hoog over. Na een pass van Bony had Jonathan Reis aan de andere kant de beslissing op de schoen, maar de ingevallen Braziliaan stuitte op Michailov.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen