ANP1 feb '13 15:00

'Hogere opening Wall Street’

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zullen vrijdag waarschijnlijk hoger openen. De stemming wordt gesteund door een per saldo positief Amerikaans banenrapport.

Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in januari met 157.000 banen is toegenomen. Economen hadden gerekend op een toename met 165.000 banen. Voor de maanden december en november werd de groei echter sterk opwaarts bijgesteld tot respectievelijk 196.000 en 247.000 banen.

In het eerste halfuur van de handel zullen nog de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse industrie, de bouwuitgaven en het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan naar buiten worden gebracht.

Merck & Co

Aan het bedrijvenfront maakte Merck & Co de resultaten bekend. Het farmaciebedrijf verwacht dat zijn winst dit jaar verder daalt door de concurrentie van goedkope imitatiemedicijnen. In het afgelopen kwartaal zakte de winst met ruim 7 procent en de omzet daalde met 4,5 procent.

ExxonMobil wist in het vierde kwartaal van 2012 meer winst te boeken dan een jaar eerder. Het olieconcern profiteerde vooral van gestegen winstmarges bij de raffinage van olie. De winst viel hoger uit dan analisten hadden verwacht.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,6 procent voor de Amerikaanse beurzen. De beursgraadmeters op Wall Street kwamen donderdag nauwelijks in beweging in afwachting van het banencijfer. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 13.860,58 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen