ANP29 jan '13 00:09

Limburgse kranten toch op de mat dinsdag

ANP
ANP

HEERLEN (ANP) - De abonnees van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad krijgen dinsdag toch hun krant in de bus, zij het in sterk afgeslankte vorm. Medewerkers van de drukkerij wilden staken zodat er helemaal geen krant zou uitkomen. Maar het nieuws rond koningin Beatrix deed de actievoerende drukkers besluiten de geplande bijlage over de koningin wel te drukken, evenals nieuws over binnen- en buitenland.

Dat maakte hoofdredacteur Huub Paulissen van de kranten maandagavond laat bekend. De regionale en sportkaternen van de krant worden niet gedrukt. Paulissen had maandagavond urenlang met de vakbonden en de drukkers gepraat in een poging de staking te laten opschorten in verband met de abdicatie van Beatrix. Uiteindelijk rolde er een compromis uit de bus.

De vakbonden wilden staken vanwege een al langer slepend conflict met eigenaar Media Groep Limburg over een sociaal plan. De directie wil 25 van de 75 banen schrappen. De vakbonden vrezen nog meer ontslagen en zelfs sluiting van de drukkerij. Volgens FNV Kiem zal er komende woensdag geen krant verschijnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen