ANP24 jan '13 12:47Aangepast op 24 jan '13 17:08

Wijnaldum vervangt Viergever bij AZ

ALKMAAR (ANP) - AZ gaat vrijdag met Giliano Wijnaldum in de ploeg op bezoek bij VVV-Venlo. Wijnaldum vervangt centraal achterin de geschorste aanvoerder Nick Viergever, zo liet trainer Gertjan Verbeek donderdag weten. De Alkmaarders hervatten vorige week de competitie met een riante zege op Vitesse (4-1).

Verbeek hoopt op korte termijn Willie Overtoom te kunnen begroeten in Alkmaar. ,,Willie kan op zeven of acht posities uit de voeten. Op de training bij Heracles deed hij het zelfs als keeper soms heel aardig'', zei de trainer, die eerder in Almelo met Overtoom werkte, op de website van de club. De veelzijdige middenvelder onderhandelt momenteel met AZ over een contract.

Maarten Martens en Fernando Lewis zijn op de weg terug na langdurig blessureleed.

Trainer Ton Lokhoff van VVV-Venlo is nog niet vergeten hoe zijn ploeg eerder dit seizoen de uitwedstrijd bij AZ won (1-2). ,,Die zege was voor ons het begin van een mooie periode'', weet hij nog. ,,Het is zaak om daar zo snel mogelijk weer in te komen'', aldus de coach, die de beschikking heeft over een nagenoeg fitte selectie. Hij mist alleen Jules Reimerink, die nog niet wedstrijdfit is.

Gerelateerde artikelen