ANP23 jan '13 10:06

'Misschien maar stoppen met de Fyra'

UTRECHT (ANP) - Het is de vraag of we reizigers een plezier doen als we de order voor meer Fyra's annuleren. Eén, twee, drie hebben we geen andere hogesnelheidstreinen. Maar we overwegen om helemaal te stoppen met de Fyra. Het vertrouwen in de Italiaanse fabrikant AnsaldoBreda is weg. Dat zei NS-directeur Bert Meerstadt woensdagmorgen bij RTL Z.

Voordat hij een besluit om te stoppen met de Fyra wil hij een onafhankelijk onderzoek naar de problemen met de trein. Meerstadt denkt niet aan opstappen nu de problemen met de Fyra maar blijven aanhouden. Hij voelt zich verantwoordelijk voor de mislukking.

Hij gelooft niet dat de Italianen de problemen binnen een paar dagen kunnen oplossen. Dinsdag zei de tweede man van de treinenbouwer dat het een kwestie van dagen is omdat het zou gaan om een ,,simpel probleem''. Meerstadt zegt dat de problemen er ook al waren toen het nog niet gesneeuwd had.

Meerstadt houdt de optie open om de treinen terug te geven. ,,Dat kan contractueel, maar het wordt dan ook nog een hele kunst om het geld terug te krijgen.''

Gerelateerde artikelen