ANP8 jan '13 13:09

Klachten Estelle Cruijff tegen Moszkowicz

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Estelle Cruijff, de vriendin van kickbokser Badr Hari, heeft bij de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten klachten ingediend tegen haar voormalige advocaat Bram Moszkowicz. Volgens haar huidige raadsman Nico Meijering beklaagt Cruijff zich over ,,excessief hoge declaraties'' en over het feit dat Moszkowicz de media heeft ingeschakeld.

Cruijff is getuige in de strafzaak tegen Badr Hari, die wordt verdacht van een reeks mishandelingen, en heeft daarom bijstand van een advocaat. Vorig jaar besliste de Raad van Discipline in een tuchtzaak dat Moszkowicz uit de advocatuur moet worden gezet. In die zaak draaide het onder meer om contante betalingen van cliënten die Moszkowicz tegen de regels in niet bij de deken meldde. Ook hebben cliënten zich beklaagd over hoge voorschotten die moesten worden betaald.

Meijering zegt dat Moszkowicz telkens in het Amstel Hotel afsprak om besprekingen te voeren met Cruijff. ,,Hij rekende 1500 euro aan reiskosten voor de afstand van zijn kantoor aan de Herengracht naar het hotel'', stelt Meijering. Daarbij kwam het voor dat Cruijff werd opgewacht door journalisten met camera's. Volgens Meijering zijn zij getipt door Moszkowicz. ,,Dat is in strijd met zijn beroepsgeheim.''

Onmiddellijke schorsing

Advocaat Meijering heeft, los van de zaak-Cruijff, de deken op persoonlijke titel gevraagd Moszkowicz bij de Raad van Discipline voor te dragen voor onmiddellijke schorsing. Dat is een speciale procedure. ,,Een aantal klachten tegen hem is gegrond verklaard en nu wordt er weer iemand slachtoffer van zijn fratsen'', aldus Meijering.,,Het gaat wederom om overtredingen van de gedragsregels. Moszkowicz heeft de beroepsgroep nu wel genoeg geschaad, daarom wil ik dat hij direct wordt geschorst.''

Moszkowicz vecht de beslissing van de Raad van Discipline in de tuchtzaak van vorig jaar in hoger beroep aan bij het Hof van Discipline. Alleen die instantie kan hem nog voor de advocatuur behouden.

Gerelateerde artikelen