ANP3 apr '13 07:55Aangepast op 3 apr '13 08:38

‘Amsterdamse beurs begint lager’

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint woensdag naar verwachting lager. Ook de andere Europese effectenbeurzen zullen met kleine verliezen openen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de sterke koerswinsten van een dag eerder.

,,De AEX opent ongeveer 1 punt lager. De stijging op Wall Street bleef gisteren wat achter bij die in Europa. Daarnaast wordt gewacht op het ADP-banenrapport in de VS en cijfers over de Amerikaanse dienstensector. Uit Europa komen vandaag inflatiecijfers. De blik blijft ook gericht op de ECB, die donderdag met het rentebesluit komt'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Nederland.

Aan het bedrijvenfront zal Ziggo mogelijk profiteren van een adviesverhoging. De Zwitserse bank UBS schroefde het beleggingsadvies voor het kabelbedrijf op.

Verizon

Het Amerikaanse telecomconcern Verizon heeft ontkend dat het samen met AT&T een bod overweegt op de Britse branchegenoot Vodafone. Dinsdag meldde de website FT Alphaville dat Verizon samen met AT&T een gezamenlijk bod voorbereidt op Vodafone. Verizon herhaalde wel interesse te hebben in het uitkopen van Vodafone in Verizon Wireless, de draadloze tak van het concern waarin Vodafone een deelneming heeft van 45 procent.

De effectenbeurzen in het Verre Oosten lieten woensdag een gemengd beeld zien. In Tokio was de Nikkei een positieve uitschieter. De Japanse beurs sloot 3 procent hoger. Na 2 verliesdagen op rij gingen beleggers op zoek naar koopjes. De stemming werd gesteund door de verwachting dat de Bank of Japan donderdag het monetaire beleid verder zal versoepelen.

Dow Jones

De Amerikaanse effectenbeurzen wisten dinsdag hun opmars te hervatten, nadat een tegenvallend cijfer over de industrie een dag eerder voor koersdalingen had gezorgd. Een licht meevallend cijfer over de fabrieksorders in februari hielp een handje.

De Dow-Jonesindex eindigde op 13.662,01 punten, 0,6 procent boven het slot van maandag. De S&P 500 sloot 0,5 procent in de plus op 1570,25 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg eveneens 0,5 procent tot 3254,86 punten.

Euro

De Europese aandelenbeurzen sloten eerder op de dag met flinke winsten. Overnamespeculaties rond de Britse telecomgigant Vodafone zorgden op de eerste handelsdag na het lange paasweekeinde voor een opgewekte stemming.

De AEX-hoofdindex in Amsterdam steeg 1,3 procent tot 352,50 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen steeg 0,7 procent tot 530,62 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs gingen de belangrijkste graadmeters tussen de 1,2 en 2 procent omhoog.

De euro was woensdag voor opening van de aandelenmarkten 1,2795 dollar waard, tegen 1,2834 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 96,56 dollar per vat. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen