ANP8 mrt '13 17:07Aangepast op 8 mrt '13 17:26

Sagan wint derde etappe Tirreno

NARNI SCALO (ANP) - Peter Sagan heeft vrijdag de derde etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Slowaakse renner van Cannondale was na een rit over 190 kilometer van Indicatore naar Narni Scalo de snelste in de massaspurt. Hij boekte al zijn vierde seizoenszege en het was niet de minste. Sagan troefde in de stromende regen alle erkende sprinters af. Mark Cavendish werd tweede vóór André Greipel.

Cavendish behield wel de leiding in het algemeen klassement. De Brit uit de ploeg van Omega Pharma heeft 7 seconden voorsprong op de Pool Michal Kwiatkowski. Niki Terpstra staat derde op 9 seconden.

Twee renners mochten lang vooruitblijven. De vlucht van Cesare Benedetti en Francesco Failli eindigde op 20 kilometer voor de finish. De regen zorgde voor glad wegdek en enkele valpartijen in het voortrazende peloton. Thomas Dekker, winnaar van de Tirreno in 2006, was een van de slachtoffers.

Lars Boom plaatste op 10 kilometer van de meet nog een demarrage en wist zich korte tijd los te maken uit het peloton. De ploegen van de sprinters lieten het niet op een stunt van de Blanco-rijder aankomen. In de massasprint was Sagan vervolgens veruit de sterkste.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen