ANP31 jul '13 11:58

Hogere omzet en winst Hugo Boss

Auteur: ANP Nieuws

METZINGEN (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse modehuis Hugo Boss heeft in het tweede kwartaal de winst en omzet zien stijgen, geholpen door een hogere verkoop en de opening van nieuwe eigen winkels.

METZINGEN (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse modehuis Hugo Boss heeft in het tweede kwartaal de winst en omzet zien stijgen, geholpen door een hogere verkoop en de opening van nieuwe eigen winkels. Dat blijkt uit cijfers die Hugo Boss woensdag naar buiten bracht.

De nettowinst steeg met 30 procent naar 52,2 miljoen euro en de omzet klom met 10 procent naar 531,7 miljoen euro. In de eerste helft van dit jaar opende Hugo Boss 61 nieuwe eigen winkels, waarmee het totaal aantal op 901 komt. Verder zag Hugo Boss de verkopen in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika stijgen. ,,In een economisch klimaat dat in onze relevante verkoopmarkten niet makkelijker is geworden, zijn we blijven groeien in de eerste helft van het jaar'', aldus topman Claus-Dietrich Lahrs.

Hugo Boss bevestigde de prognoses voor heel 2013. Het modehuis is voor 56 procent in handen van de Britse investeringsmaatschappij Permira.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen