ANP4 apr '13 10:14

'Deutsche Bank verdoezelde verliezen'

EPA
EPA

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse centrale bank onderzoekt beschuldigingen dat Deutsche Bank verliezen heeft verdoezeld tijdens de financiële crisis. De beschuldigingen zijn afkomstig van voormalige medewerkers van de grootste bank van Duitsland.

Het onderzoek is nog in een vroeg stadium, zo meldden bronnen bij de Bundesbank. Medewerkers van de centrale bank gaan onder meer volgende week naar New York om daar voormalige bankiers van Deutsche Bank te interviewen. Die zeggen dat de bank tussen 2007 en 2009, midden in de financiële crisis, heeft verzuimd om verliezen op ingewikkelde financiële producten die de bank leed bij transacties met andere banken, op te geven.

Deutsche Bank zelf liet bij monde van een woordvoerster weten dat er niets klopt van de aantijgingen. Een intern onderzoek dat de bank al eerder heeft laten uitvoeren naar aanleiding van al enkele jaren geleden gemelde beschuldigingen, zou dit hebben uitgewezen. Bovendien zijn de beschuldigingen volgens de bank afkomstig van mensen die geen toegang hadden tot de juiste informatie.

De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC is al eind vorig jaar begonnen met een onderzoek naar de aantijgingen, zo meldde de krant Financial Times in december.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen