ANP25 jan '13 14:52Aangepast op 25 jan '13 16:20

'SNS voert gesprekken met investeerders’

AMSTERDAM (AFN) - Bank en verzekeraar SNS Reaal voert gesprekken met een aantal investeerders in binnen- en buitenland om de problemen die bij het concern spelen op te lossen. Dat stelden ingewijden in de financiële sector vrijdag tegen het ANP.

In welk stadium de gesprekken met de groep investeerders zich bevinden en met hoeveel partijen er in totaal wordt gesproken is onduidelijk. Wel zou er zo'n 1 tot 3 miljard euro in SNS Reaal worden geïnvesteerd. Het concern heeft zwaar te lijden onder de problemen bij vastgoedtak Property Finance.

Een zegsman van de financiële instelling wilde niet bevestigen dat er onderhandelingen plaatsvinden, maar gaf wel aan dat er verschillende scenario's voor het financiële concern worden bekeken. Of er op korte termijn een oplossing voor de noodlijdende instelling wordt gevonden kon hij niet zeggen. Eerder is aangegeven dat er in ieder geval op 14 februari, de dag dat de jaarcijfers over 2012 worden gepresenteerd, duidelijkheid moet zijn over de toekomst van SNS Reaal.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wilde vrijdag na afloop van de ministerraad op geen enkele vraag over SNS Reaal ingaan. Ook vicepremier Lodewijk Asscher, die wegens afwezigheid van premier Mark Rutte de ministerraad voorzat, wilde er tijdens zijn persconferentie niets over kwijt. Hij wilde zelfs niet zeggen of het onderwerp vrijdag door het kabinet is besproken.

Gerelateerde artikelen