ANP31 jul '13 21:32

Fed zet Amerikaanse beurzen licht hoger

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen boekten woensdag lichte vooruitgang nadat de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken, de uitkomsten van zijn jongste beleidsvergadering had bekendgemaakt.

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen boekten woensdag lichte vooruitgang nadat de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken, de uitkomsten van zijn jongste beleidsvergadering had bekendgemaakt. De Fed houdt vast aan zijn stimuleringsbeleid en hintte er niet op dat daar spoedig verandering in komt.

De leidende Dow-Jonesindex stond drie kwartier voor het slot op 15.559 punten, een winst van 0,3 procent. De bredere S&P 500 kreeg er 0,5 procent bij en stond op 1693 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent tot 3640 punten. De winsten liepen daarmee iets op na het Fed-besluit.

Verder kwam de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal boven de verwachting uit. Daar stond tegenover dat de groei in de eerste maanden van dit jaar fors neerwaarts is bijgesteld. Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek dat de werkgelegenheid in het bedrijfsleven in de VS in juli sterker is gegroeid dan verwacht.

Facebook

Een van de blikvangers was Facebook. Het internetbedrijf stond kort na de opening even boven de 38 dollar, de koers van het aandeel bij de introductie op de Nasdaq in mei vorig jaar. Dat niveau was sindsdien nooit meer gehaald. In de middaghandel stond Facebook evenwel 0,6 procent in de min op 37,07 dollar.

Bank of America was de sterkste stijger in de Dow. Het financiële concern werd 1,8 procent meer waard. Branchegenoot JPMorgan Chase en entertainmentgroep Walt Disney volgden met koerswinsten van 1,4 en 1,3 procent.

Verizon

Onderaan bij de hoofdfondsen stond creditcardmaatschappij American Express met een verlies van 1,5 procent, direct gevolgd door telecombedrijf Verizon dat 1,3 procent minder waard werd. Aluminiumfabrikant Alcoa daalde 0,5 procent.

Op de valutamarkt was de euro 1,3315 dollar waard, tegen 1,3290 dollar aan het einde van de beurshandel in Europa eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie liep op de termijnmarkt met 2,1 procent op tot 105,25 dollar per vat. Brentolie werd 0,8 procent duurder en bracht per vat 107,72 dollar op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen