ANP8 aug '13 11:24

Gevluchte maffiabaas na 19 jaar opgepakt

Auteur: ANP Nieuws

LONDON (ANP) - De Siciliaanse maffiabaas Domenico Rancadore, die al 19 jaar op de vlucht was voor de politie, is aangehouden in Londen.

EPA
EPA

LONDON (ANP) - De Siciliaanse maffiabaas Domenico Rancadore, die al 19 jaar op de vlucht was voor de politie, is aangehouden in Londen. Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA donderdag.

Het prominente lid van Cosa Nostra, de georganiseerde misdaad op Sicilië, droeg de bijnaam 'de professor' en had nog 7 jaar cel openstaan voor onder meer maffiapraktijken en afpersing. Hij stond te boek als een van de gevaarlijkste voortvluchtigen van Italië. Rancadores opsporing en aanhouding is het resultaat van een samenwerking tussen onder meer Italiaanse en Engelse politie.

De 64-jarige Rancadore werd aangehouden toen hij terugkeerde naar zijn huis in Londen, waar hij sinds een aantal jaar met zijn Britse vrouw woonde. Bij het zien van de agenten probeerde hij tevergeefs te ontsnappen. De maffiabaas runde een reisbureau in de Britse hoofdstad en leidde een rustig leven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen