ANP31 jul '13 17:56Aangepast op 31 jul '13 18:21

Beurzen Europa maken pas op de plaats

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De graadmeters op de Europese aandelenmarkten vertoonden woensdag weinig grote uitslagen.

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - De graadmeters op de Europese aandelenmarkten vertoonden woensdag weinig grote uitslagen. Beleggers wachtten op de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, die pas na sluiting van de beurzen bekend worden gemaakt.

De AEX-hoofdindex in Amsterdam sloot 0,2 procent hoger op 369,81 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 544,56 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt en Parijs klommen 0,1 en 0,2 procent. De FTSE in Londen trok zich op aan beter dan verwachte cijfers van drankenconcern Diageo en won 0,8 procent.

Anheuser-Busch InBev steeg in Brussel bijna 7 procent. De grootste bierbrouwer ter wereld heeft in het tweede kwartaal meer winst gemaakt. Er werd meer duurder bier verkocht in de Verenigde Staten en in Azië namen de verkopen toe. Concurrent Heineken liftte mee en won in Amsterdam 2,2 procent.

Sterkste daler

Telefonieconcern KPN was de sterkste daler in de AEX met een verlies van 1,7 procent. De sterkste stijger was technisch dienstverlener Imtech met een winst van 4,2 procent. Verzekeraar Aegon daalde 0,4 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs. Informatieleverancier Wolters Kluwer, die halfjaarcijfers bekendmaakte, won 0,3 procent.

In de MidKap waren beleggers niet te spreken over de resultaten die Arcadis naar buiten bracht. Het advies- en ingenieursbureau stond onderaan met een verlies van 6,7 procent. Ook de resultaten van BE Semiconductor Industries (Besi) stelden teleur. De toeleverancier aan de chipindustrie werd 6,5 procent minder waard.

Bayer

Het Duitse chemieconcern Bayer liet bij de publicatie van de kwartaalcijfers weten er minder zeker van te zijn dat de voor 2013 gestelde doelen gehaald zullen worden. Het aandeel behoorde echter met een winst van 3,6 procent tot de sterkste stijgers in Frankfurt dankzij sterker dan verwachte verkopen van nieuwe medicijnen.

De euro was 1,3290 dollar waard, tegen 1,3260 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 104,25 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder en kostte per vat 107,04 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen