ANP20 mei '13 14:59

'Kleine openingsverliezen Wall Street’

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting met kleine verliezen. Beleggers lijken even op adem te komen na de recordreeks van vorige week.

Deze week zal de aandacht onder meer uitgaan naar voorzitter Ben Bernanke van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Hij zal woensdag getuigen voor het economische comité van het Congres. Die dag komen ook de notulen van de laatste rentevergadering naar buiten. Vorige week donderdag liet een functionaris van de Fed nog weten dat er deze zomer mogelijk gesproken zal worden over het afbouwen van de stimuleringsprogramma’s. Dat zorgde voor verliezen op de beurs.

Richard Fisher, de president van de Federal Reserve Bank of Dallas, liet maandag tegen zakenzender CNBC weten dat de monetaire stimuleringsmaatregelen alleen rustig kunnen worden afgebouwd aangezien een plotselinge stop ,,te gewelddadig” zou zijn voor de markten. Fisher heeft geen stemrecht in het beleidsorgaan van de Amerikaanse centrale bank.

Yahoo

Aan het overnamefront kondigde het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo aan de bloggerswebsite Tumblr te kopen voor 1,1 miljard dollar (855 miljoen euro). Yahoo betaalt het grootste deel van de overnamesom in contanten. Yahoo verwacht zijn eigen aantal gebruikers door de overname te kunnen verdubbelen tot ruim 1 miljard per maand.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,1 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street eindigde vrijdag met mooie winsten dankzij meevallende cijfers over de Amerikaanse economie. De Dow-Jonesindex stond aan het einde van de handel 0,8 procent hoger op 15.354,40 punten. De breed samengestelde S&P 500-index steeg 1 procent naar een nieuw record van 1666,12 punten.

Gerelateerde artikelen